MY LONDON GUIDE

My London Guide

Shopping

Oxford Street- Den ultimata gatan för att shoppa loss på i London är Oxford Street. Här hittar du bokstavligen alla butiker du kan tänka dig allt från H&M, River Island, Zara, Mango, Victoria Secret till Chanel och alla de andra stora klädkedjorna. Men se till att planera shoppingen väl så ni inte missar något och får ut det bästa av att shoppa i London. Det har i alla fall jag verkligen lärt mig sen sist vi var där och missade hela shoppingen då butikerna stänger rätt tidigt på söndagar och det skulle vara vår ultimata shoppings dag, så nu har vi lärt oss en läxa och gör det ni med- planera shoppingen!

Selfridges- Ett shoppingcenter som påminner om NK i Stockholm är Selfridges som ligger mitt på Oxford Street. Där kan ni hitta alla lyxiga klädkedjorna det vill säga LV, Hermes Chanel och så vidare. Det påminner väldigt mycket om NK.
Primark- En annan stor klädkedja är Primark. Där inne kan du hitta allt inom kläder, träning, skönhet, skor och inredning för en galet billig peng. Eftersom att det är så billigt är det kanske inte den bästa kvalitén men jag tycker verkligen att det är värt pengarna. Se till att ni är där på en vardag och gärna tidigt när de öppna för att slippa att bokstavligen trängas med alla människor.
Harrods- Om det är nånstans som ni vill gå för att drömma er bort en stund så ska ni ta en titt in på Harrods, WOW så mycket fint och WOW så dyrt. Där har de ALLA dyra klädmärken samt en stor food corner. Super mysigt att bara strossa runt och inspireras av allt som finns där inne samt drömma sig bort lite.

Sevärdehet

Telefonkiosk- Ett måste är att fota vid en av alla dessa röda telefonkiosker som finns över allt på gatorna. Då är man riktig turist!

London Bridge- Ta en tur över fina London Bridge där man ser till Big Ben och även ut till London Eye.

Big Ben- Ännu ett måste är att ta en titt förbi berömda Big Ben.

London Eye- Att se hela London ovan ifrån tyckte jag var väldigt nice och mäktigt. Så det tycker jag var värt varenda krona.
Madame Tussauds- Något som var över förväntan var Madame Tussauds, vaxdockor av alla möjliga olika kändisar.

Mat

London har knappt någon matkultur vilket även man märkte av då det var dåligt med restauranger i närheten där vi bodde och överlag på gatorna. Sen när det kommer till mat kan jag vara väldigt petig utomlands, särskilt när det kommer till kött och fisk så jag är inte den enklaste med mat utomlands. Men vi levde på Pizza Hut, Våfflor, Subway och typ Donken hehe... Men en marknad som heter Camden Market som ligger i Camaden Town, där fanns det blandat med resturanger. Men man skulle även kunna säga att Camaden Market går under shopping och nästan sevärdheter då det var hur mysigt som helst att strossa runt alla stånd samt helt okej utbud av kläder, det beror på förstås vad man är ute efter.

Boende

Hotellet som vi bodde på i London hette Henry VIII och låg mellan Oxford Street och Notthing Hill, i ovankant av Hyde Park. Alltså reaktivt centralt och bussar och tuben gick princip hela dagen lång. Hotellet i sig var överförväntan och det även visade sig att det var fyrstjärnigt. Hotellrummen var små, men hur fräscha som helst och så mysigt med en balkong. Frukosten haden en väldigt bra standard om man ska jämföra med hur frukosten brukar se ut i London. Ett plus i kanten var att vi hade pool på hotellet. Överlag var vi super nöjda med hotellet och skönt att receptionen var öppen dygnet runt.

Gillar

Kommentarer

Youtube

Youtube

Instagram

Instagram @merelleyakoub

Instagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoub