MER PEPP TILL MÄNSKLIGHETEN!

Känner att denna söndag så behövs det MEEER pepp till mänskligheten, så här kommer en pepplista.

##HappiChallenge

En lycklig bild från Studentbalen. <3

1. En sjundedel av alla kvällar i ditt liv är fredagskvällar…

2. …och en sjundedel av alla morgnar är söndagsmorgnar.

3. Det lever drygt sju miljarder människor på jorden. När du föddes var du under ett kort ögonblick den allra yngsta av dem.

4. När kära personer ser varandra djupt i ögonen synkroniseras deras hjärtslag.

5. En kvarts miljon människor har sitt livs bästa dag i dag.
(Om man räknar att jordens sju miljarder människor i snitt blir 70 år gamla och att varje person bara har en dag som är den allra bästa.)

6. Någon gång inom de närmsta 365 dagarna har du en ursäkt att anordna en fest som kretsar helt och hållet kring dig. Bara dig.

7. När livet livet känns tungt och trist – tänk på att det kommer att bli bättre, statistiskt sett blir vi nämligen lyckligare ju äldre vi blir.

8. Brukar du känna att du vill ge din älskling, bebisar och kattungar riktiga björnkramar? Det är inte så konstigt – forskning visar att väldigt söta saker får oss att vilja krama om dem ordentligt.

9. Du kan göra en dålig dag bättre genom att le. Även ett fejkat leende ökar nämligen vår lyckokänsla.

10. Det är lätt att hela tiden jämföra sig med andra – i verkliga livet, på Facebook eller kanske Instagram. Men försöka att låta bli. Studier visar att vi mår dåligt av att ständigt jämföra oss med andra.

11. Rent statistiskt kommer du att skratta 17 gånger i dag…

12. …och det kommer att tryckas på ”Gilla”-knapparna på Facebook runt fyra och en halv miljard gånger.

13. Oddsen för att just du skulle födas är i stort sett noll. Bara sannolikheten att dina föräldrar skulle träffa varandra är 1 på 20 000. Men du finns – och det gör dig till ett mirakel.

14. Känns det ibland som att livet bara består av massa val och frågor? Tänk på att dagisbarn har det värre – en genomsnittlig 4-åring sägs ställa hela 437 frågor varje dag.

15. Ibland skiter sig saker och det blir inte riktigt som du hade tänkt dig, men ta det lugnt – om du bara samlar dig lite så kommer det att lösa sig.

16. Och även om du just nu upplever ditt livs värsta timma, dag eller vecka så kom ihåg att den snart är över – och dessutom mer eller mindre bortglömd.

17. Vi vet att det låter tråkigt – men lyckospecialister hävdar faktiskt att du kan känna dig mer harmonisk om du bäddar din säng.

18. Ordet ”love” har twittrats hundratals gånger sedan du började läsa den här artikel

19. Vi blir lyckligare av att vara snälla.

Gillar

Kommentarer

Youtube

Youtube

Instagram

Instagram @merelleyakoub

Instagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoub