MANTRA OF LIFE... <3

Ny vecka, mend det känns som att alla de senaste dagarna gått i ett, inte för att de gått extra fort utan för att allt känns som ett enda stort moln och mycket är på grund av den situationen livet hamnat i efter det som händer i vårt samhälle just nu. Det påverkar en allt mer. Jag är inte rädd för viruset i sig, utan jag är i så fall mer rädd för konsekvenserna, för de som är i de utsatta grupperna och vad som kommer bli av utav samhället, och detta har bara skett under den senaste tiden, innan reflekterade jag inte så mycket alls över viruset och det är väl så vi människor fungerar, desto närmre något kommer oss desto mer börjar vi agera. Och även i denna situation. Jag tror inte man ska få panik och tänka allt för mycket, men jag tycker däremot att vi ska reflektera lite grann, vilket jag verkligen gjort och egentligen ska det inte behöva gå såhär långt innan vi gör det. MEN det känns som att hela världen behövde stanna upp lite, som en detox, pausa allt för att förstå vart vi är påväg i det stora hela. Uppskatta det vi har och ta hand om det, synd att de ska behöva gå så långt innan vi slutar ta något för givet.

_______________________

Här är en text som verkligen fick mig att stanna upp och reflektera:

"Ser Coronapaniken spridas över världen. Vi är rädda. Vi bunkrar, vi är på spänn, vi är arga, aggressiva, misstänksamma. Lek då med tanken. Att vi imorgon får beskedet att Sverige kommer drabbas värst av Corona. Att lavinen är på väg. Hur skulle vi agera då? Skulle ni lasta era barn i bilen, lämna allt kärt och välbekant bakom er - och fly? Till någonstans ni tror är tryggare? Skulle ni det? Om hotet blir tillräckligt stort? Tänk då - om ni då lever i ett land med bomber som faller, kulor viner, tortyr, svält, misär och död. För er och era barn. Skulle ni fly då? Ja. Troligtvis. Tänk då att ni bor i ett tältläger. Rädda. Frusna. Vilsna. Hungriga. Desperata. Så dyker en glatt flinande Jimmy Åkesson i ljus keps upp och delar ur flygblad där han å hela sitt hemlands vägnar meddelar ”Sorry. Vi har fullt.” Hur skulle ni känna då? Är ni kapabla att förstå paniken nu som får folk att lämna allt som är dem kärt. Nu. När ni sitter hemma och trycker, bunkrar konservburkar och spritar era händer. Tänk då. Om ni är så rädda nu. Hur rädda skulle ni vara om bomber när som helst skulle kunna spränga era hem, eller om knackningen på dörren som betyder att ni hämtas, kan komma när som helst. Ta all er rädsla nu. Och använd den till att FÖRSTÅ varför människor flyr."

- Camilla Läckberg

"

& något jag allt mer vill börja påminna mig själv om:

Happiness - is the new rich.

Inner Peace - is the new success.

Health - is the new wealth.

Kidness - is the new cool.

Stay Calm & Take Care! <3

Lots of Love,

M


Gillar

Kommentarer

Youtube

Youtube

Instagram

Instagram @merelleyakoub

Instagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoub