HUR VÄXER ENS SOCIALA MEDIER?

7 knep för att få dina konton att växa

På Nouws startsida hittade jag ett inlägg skrivet av Rebecca Sundvall där hon ger 7 grymma tips om hur du får dina sociala medier att växa.

1. Håll dig uppdaterad

Det dyker upp nya sociala medier hela tiden och det kan få vem som helst att känna sig förvirrad. Att hålla sig uppdaterad betyder dock inte att man måste vara aktiv på alla dessa kanaler utan handlar endast att man ska veta vad som händer i utvecklingen. Om man har koll på läget så kan man använda de kanaler som man tycker passar en själv!

2. Våga använda nya kanaler

Som jag skrev ovan så är det viktigt att hålla sig uppdaterad så att man kan välja de kanaler som passar bäst för en själv. Många idag väljer sociala medier efter hur populära de är istället för att tänka på potentialen av att använda nya eller mindre kanaler.

Att nå ut på en stor kanal såsom t.ex. Facebook eller Instagram är otroligt svårt eftersom att det finns hundratusentals konton med samma fokus som ditt. Når man väl ut så är dock belöningen väldigt stor. På mindre kanaler såsom t.ex. MEMRY eller Periscope är chansen större att du kan nå ut eftersom att det helt enkelt inte är lika mycket konkurrens. Titta bara hur bra det gått för bloggarna som var med när Lookbook startades? Ingen mindre än Chiara Ferragni fick nämligen sina följare därifrån i början.

3. Vem är du?

Det finns som sagt en hel djungel av bloggare där ute som är ute efter nya följare att dra till sin blogg. Därför är det viktigt att du försöker att hitta en niche som passar dig. Du behöver inte försöka uppfinna hjulet på nytt (för det går inte) utan leta inspiration hos andra för att komma fram till vad du gillar och står för! Visa vem du är!

För att få en tydligare bild av några riktigt nichade konton så kan ni kolla in SymmteryBreakfast, LiChiPan &FoodieWoogie, Självklart behöver man inte ta det såhär långt men ni förstår poängen!

4. Engagera dina följare

För att dina följare ska fortsätta att vara just dina följare så gäller det att hålla dem engagerade! Det kan man göra på en rad olika sätt. Du kan be om att få höra deras åsikter om något du skrivit om eller fråga om det är något speciellt dem vill läsa om i framtiden. Få dina följare att känna att dem känner dig!

Förutom att integrera frågeställningar i dina inlägg på sociala medier så kan du starta en podcast eller anordna tävlingar och challenges! Mer detaljer om hur du kan göra för att engagera dina läsare kan du hitta HÄR.

5. Använd #hashtags

Vissa drar sig för att använda hashtags men vad man då inte tänker på är att hashtags gör så att folk kan söka på bilder och konton som överensstämmer med deras intressen. Detta gör alltså att folk kan hitta dig även om dem aldrig hört talas om dig eller din blogg förut. Använd två eller tre hashtags som är relevanta till det du postat om och du kommer se att du får fler likes och även om det går långsamt även fler följare.

6. Tagga, tagga, tagga

Vad har du på dig på din Instagram bild? Tagga märkena. Är några av dina kompisar med på en bild du lagt upp? Tagga dem! Har du lånat någons bild för att du tyckte den var rolig eller riktigt snygg? Tagga personen och ge credits i captionen. Det spelar ingen roll om du inte känner personen du tagit bilden från utan man ger alltid credits till bildägaren. Dessutom så finns det ju en chans att personen du taggar kollar in ditt konto och kanske till och med följer dig.

7. Gör dig sedd

Den som inte syns finns inte. Lite så är det på sociala medier idag. Om du trodde att det bara är att starta upp ett konto och att följarna sedan kommer rasa in så trodde du fel. Man måste helt enkelt få folk att se en! Så hur gör man detta förutom att tagga sina bilder och använda hashtags? Jo du likear och kommenterar andras bilder såklart. Ett hett tips är att gå in på en hashtag som säger något om din egna feed (t.ex. #outfits #travel etc.) och likea tills att tummarna gör ont. Släng även in så många kommentarer du bara kan så kommer du direkt märka skillnad på interaktionen på din feed och hur många följare du får.

Gillar

Kommentarer

merelleyakoub
merelleyakoub,
Håller med!!!😍
nouw.com/merelleyakoub

Youtube

Youtube

Instagram

Instagram @merelleyakoub

Instagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoubInstagram merelleyakoub